jakie owoce do siebie pasuja

jakie owoce do siebie pasuja

Nieświeży oddech żołądka – co nieświeży oddech mają do czynienia z żołądkiem

Czego czosnku, cebuli i sera mają wspólnego poza tym, że polewy na pizzę?

Odpowiedź brzmi: te pokarmy mogą powodować nieprzyjemny zapach oddechu z powodu ich naturalnego zapachu, lub ze względu na sposób, w jaki są trawione w żołądku. Nieświeży oddech lub Halitoza jest spowodowana przez różne warunki, takie jak nieprawidłowości w żołądku (nieświeży oddech z żołądkiem), niski poziom higieny jamy ustnej lub spożywania środków spożywczych.

Cebula i czosnek mają naturalny ostry zapach, który może przejściowo spowodować ofensywną oddech. To może być łatwo ustalony przez szczotkowanie zębów lub żucia na mennice. Istnieją również inne typy żywności, takich jak produkty mleczne, które pośrednio powodować nieprzyjemny zapach, który jest trudniejszy do wyleczenia. produkty mleczne i mleko, na przykład, zawierać laktozę, bardzo gęsta cząsteczkę białka, która nie jest tak łatwo trawione przez pewnych ludzi. To, co rozumie się przez nietolerancję laktozy i ten warunek, chociaż zaczyna się w żołądku, może doprowadzić do nieprzyjemnego zapachu oddechu się.

Utrzymanie optymalnego poziomu dobrych bakterii w żołądku może pomóc zwalczyć nieświeży oddech z powodu niestrawności. Mimo złych bakterii przyczyną problemów zdrowotnych i negatywnie wpływają na organizm, dobre bakterie pracuje, aby utrzymać zdrowe ciało i twoje systemy uruchomiony. Ważnym rodzajem dobrych bakterii można znaleźć w jelitach, żołądku i są nazywane florę jelitową. Bakterie te są odpowiedzialne za prawidłowe trawienie pokarmu, co jest niezbędne dla uniknięcia wystąpienia cuchnący oddech.

Jeśli ilość flory bakteryjnej w organizmie spada, rytmu trawienia staje się wolniejszy, a jedzenie, które jesz może utknąć w jelitach przez lata. Kiedy to nastąpi, śluz jest wydzielany przez jelita załączenie toksyn w tych niestrawionych pokarmów.
Wpis zawdzięczamy