warzywa bogate w witamine c

warzywa bogate w witamine c Prażone” „raw” versus Istnieje zdumiewająca ilość związków chemicznych w surowym kakao fasoli, które są bardzo dobre dla ludzkiego ciała. Co myślisz, gdy dzieje fasoli są ogrzewane do ponad 250 stopni Celsjusza?

Nie mam nic przeciwko tworzeniu własnych czekoladowe smakołyki, aby uzyskać pełną wartość z surowego kakao bean.Now Bad Side

istnieją zanieczyszczone skórki na surowych ziaren kakao. Bakterie i grzyby są obecne podczas procedury suszenia surowych ziaren kakao dla obu rodzajów czekolady, „surowy” i „palone”.

Dla tradycyjnej czekolady, hodowanie bakterii i grzybów jest zachęcany po zbiorze, więc ziarna kakaowca skończyć z rodzinną czekoladowym smaku w produkcie końcowym. W trakcie tej procedury, złe mikroby mogą również rozwijać, ale w trakcie procesu wysokiego ciepła, są niszczone.

Z surowej czekolady, ważne jest, aby upewnić się, że złe mikroby nie rozwijać. Istnieją pewne procedury, które są podejmowane, aby utrzymać liczbę bakterii bardzo niskie i bez formy. Zawsze UE dotacje firmy szukam certyfikacji tego faktu. Jeśli nie znaleziono, nie kupuję.

Niektórzy rolnicy cacao i producenci nie podjąć środki ostrożności i może skończyć się z niską jakością produktów surowe kakao.

Jeśli chodzi o znanego smaku czekoladowym, znalazłem jeden typ, który ma w sobie wielki czekoladowy smak, bez przechodzenia przez tradycyjnych procedur. To się nazywa Aromica i jest uprawiana w Ekwadorze. I zawsze ten rodzaj, który jest certyfikowany surowe, organiczne, wolne od pleśni.

To może być bardzo kosztowna. Smutne ale prawdziwe. Surowa czekolada organiczna jest bardziej kosztowne niż tradycyjnej czekolady.

Mam moje koszty drastycznie zredukowane poprzez zakup najwyższej jakości składników luzem i podejmowania własnych traktuje. To może być całkiem proste, gdy pojawi się zawiesić go.

Jedno na pewno, jesteśmy coraz większą wartość dla naszej żywności dolara.

Wpis zawdzięczamy